Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Vetítő

hétfő, szerda

NYTV 30-BÓL: VETÍTŐ


 

 A nyári műsorrend részeként változik az idén 31 esztendős Nyíregyházi Televízió múltidéző műsorának vetítési időpontja.

 

A Vetítõbõl a következõ hónapokban hétköznap hétfõn és szerdán 19.30-tól láthatnak friss mûsort (kedd és csütörtök esti, 21.25-ös ismétléssel). Ami viszont marad: a hétvégi újranézés lehetõsége szombat 19.30-tól és vasárnap reggel 8.30-tól, amikor mindkét részt megtekinthetik, egymás után.

 

 

A február 19-i műsor tartalmából:

 

MALENKIJ ROBOT

A HADIFOGOLY EMLÉKÉRE

 

A ma esti Vetítőben,  közeledvén a Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapjához - megemlékezésül e témakörből kerestünk anyagokat az archívumban.

Elsőként Purger Katalin történetét ismerhetik meg, akit málenkij robotra hurcoltak el, sanyarú körülmények között, bányában dolgoztatták. 22 hónapig tartó megpróbáltatás után került vissza Magyarországra.

Műsorunk második részében Toma Andrásra emlékezünk, aki 19944-ben szovjet hadifogságba esett fiatalember, 56 évet élt egy elmegyógyintézetben, és az utolsóként hazatért hadifogolyként került haza a Nyíregyháza melletti tanyabokorba, ahonnan elhurcolták.

 

Vetítések: hétfő 19.30, kedd 8.00 és 21.30, szerda 9.30, szombat 7.00 és 19.30, vasárnap 8.30

 


A február 21-i műsor tartalmából:

 

SZÉTROBBANT ÁLLKAPOCS

 

A ma esti Vetítőben a Kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja alkalmából,  Szétrobbant állkapocs címmel vetítünk egy dokumentumfilmet, mely 2016-ban az 1956-os emlékév keretein belül készült. A nyíregyházi születésű Boros Sándor meséli el történetét, aki fiatalként kapcsolódott a forradalom eseményeihez.

1956. október 26-án a belvárosban zajló eseményeket követően vonultak a Damjanich laktanyához, ahol katonák sortüzében több mint tiz fő sebesült meg a lövésektől, illetve a kidobott kézigránátok repeszeitől. Az egyik gránát közvetlenül Szereplőnk mellett ért földet. A robbanás az állkapcsát teljesen leszakította, életveszélyes sérülésekkel feküdt a laktanya oldalában. Csapó László legendás hírű röplabdás és barátai találtak rá és vitték a közeli kórházba. Számára itt véget ért a forradalom és elkezdődött egy nehéz fejezet.
Súlyos, maradandó sérülést szenvedett. Jöttek az éveken át zajló műtétek, kezelések, majd a nehéz beilleszkedés a sportban szerzett barátok segítségével a hétköznapi életbe. A 85 éves, ma már Sátoraljaújhelyen nyugdíjasként élő Boros Sándor munkásságát, hazafias helytállását Schmitt Pál köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök Nagy Imre Érdemrenddel ismerte el, majd a település díszpolgárává választották.
 

Vetítések: szerda 19.30, csütörtök 7.30 és 21.30, péntek 9.30, szombat 20.00, vasárnap 7.00 és 9.00

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!