Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Alkotás utca

kéthetente

Minden, ami kultúra, minden, ami Nyíregyháza.


A Nyíregyházi Televízió kulturális magazinja kéthetente látható az NYTV képernyőjén. A magazinműsor Nyíregyháza kulturális életét mutatja be. A nézői követhetik, hogy az évad során milyen előadások láthatók a Móricz Zsigmond Színház színpadán, a Krúdy Kamarában és a MŰvész Stúdióban, a felnőtteknek és a gyermekeknek szóló darabokról az előadások rendezői és a színészek mesélnek. A kulturális magazinban a nézők láthatnak riportokat kötetbemutatókról, író-olvasó találkozókról, komolyzenei hangversenyekről és könnyűzenei koncertekről, a Városi Galéria és a Pál Gyula Terem kiállításairól, a Jósa András Múzeum és a Kállay Gyűjtemény rendezvényeiről és tárlatairól, a Váci Mihály Kulturális Központ rendezvényeiről, de bepillanthatnak a nyári szabadtéri előadások jeleneteibe és képet kaphatnak az őszi VIDOR Fesztivál hangulatáról.

Az Alkotás utca szerkesztője: Matyasovszki Edit

 

 

A  műsor tartalmából:

 

SZÍNHÁZ, MÚZEUMI FESZTIVÁL, KIÁLLÍTÁS 

 

Sherlock Holmes a túlvilágról – vagyis színházi beszámoló a színpad hátsó feléről.
Éjszakai bekukkantó a Múzeumban – összművészeti fesztivál Zsombori Erzsébet és Mayer Hella kiállításmegnyitóján.
Mennyező mesterek a Váci Galériában - megyebeli templomok festett kazettás mennyezetei motiválták a Korzó Galéria 13 kézművesét. Az ólomüveges, gyertyaöntő és babakészítő, paszományos, foltvarró és fazekas, mandala- és selyemfestő, bőrműves, meg az öltözék tervező kiállítása november 25-ig tart nyitva a Váci Mihály Kulturális Központ emeleti galériájában.


Vetítések: hétfő 18.25, kedd 7.00 és 19.30, szerda 8.00 és 21.30, csütörtök 20.30, péntek 9.00, szombat 22.00, vasárnap 19.00

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!