Nyíregyházi TV

Kezdőlap
Műsorok
TV Műsor
Videótár
Kapcsolat
Rólunk

Kult-óra

hetente

Immár hatodik éve minden szombaton a Nyíregyházi Televízióban.


Elsősorban koncertfelvételek, színházi előadások, fesztiválok eseményeiről készített összefoglalók, szalagavatók alkotják a műsor gerincét. A nézők láthatnak közvetítéseket is a nagyrendezvényekről, többek között a VIDOR Fesztiválról, a Nemzetközi Néptáncfesztiválról, a Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválról. A Kult-óra televíziós megjelenést biztosít Nyíregyháza kiemelkedő művészeti csoportjainak, a Primavera, a RE-flex, a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola és a Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar, valamint a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar tagjainak is. Emellett a Filharmónia koncertsorozatában fellépő világhírű előadóművészek, zenekarok koncertjei is adásba kerülnek. 

 

 

Az október 21-ei műsor tartalmából:

 

SZALAGAVATÓ 2017 - KÖLCSEY FERENC GIMNÁZIUM 

 A Nyíregyházi Televízió folytatja a már több mint egy évtizedes hagyományát: ezúttal is teret ad a középiskolások
látványos szalagavatós produkcióinak. Az elsõ adást, a kölcseysek táncát október 21-én, szombaton 20.30-tól láthatják, majd ismétlésben pedig vasárnap reggel és este, valamint szerdán este.

 

Vetítések: szombat 20.30, vasárnap 9.30 és 22.00, szerda 20.00, csütörtök 08.30

 

 

Az október 23-ai műsor tartalmából:

 

DVORÁK: STABAT MATER

 

A Szabolcsi Szimfonikus Zenekar, a Cantemus Kórus és több szólista előadásában 

 

A mű az egyházi zeneirodalom egyik legjelentősebb alkotása, amely Szűz Mária keresztfa mellett átélt fájdalmáról szól. Az alkotásban megjelenik a cseh zeneszerző személyes tragédiája is, hiszen három gyermeke elvesztését követően komponálta a darabot. Az estén a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar volt a hangszeres apparátus megszólaltatója, az énekkar pedig a nyíregyházi Cantemus Vegyeskar volt. Szólistaként Biri Gergő, Kazár Ticiána, Rendes Ágnes és Kiss András vett részt a darabban.

 

Vetítések: hétfő 20.00, kedd 8.30

Nyíregyháza.hu


© 2015. Város-Kép Nonprofit Kft. - Minden jog fenntartva!